TJ

Direktlänk till inlägg 20 februari 2016

Melodifestivalen - 3. Norrköping - Hur gick det?

Av tj - 20 februari 2016 21:45

 

Ännu en tävling avslutad och resultatet var denna kväll föga förvånande om man skall ta hänsyn till oddsen via spelsajter och förundersökningar som SVT gjort. Bloggens egen schlagerexpert Nils Dahlman meddelar att Oscar Zia och Lisa Ajax är framtiden och kommer gå långt i tävlingen. Dessutom är låtskrivarna bakom ungdomarnas bidrag en anledning till deras stora succé och finalplats. Ajax upphovsmän har skrivit såväl Heroes (framfördes i fjol av Zelmerlöw) som You (framfördes 2013 av Stjernberg) m m.

   

Likaledes har Zia etablerat sig på åtskilliga sätt i Melodifestivalen vid det här laget. Dahlman vågar ävenledes påstå att bidraget Human kan vinna hela tävlingen. Zias nummer och passion går genom tv-rutan, därtill är låten oerhört stark och berörande. Som framgår av ovanstående text så blir det ungdomarna Oscar Zia och Lisa Ajax som går direkt till final.

   

Till andra chansen i Halmstad går SaRaha (Sara Larsson) och den f d fotbollsspelaren Boris René (Lumbana). Vad Boris anbelangar framhåller Dahlman att hans tidigare karriär kan ha charmat svenska folket, inkl. att bidraget Put Your Love On Me förmedlar värme och gemenskap. Bloggen bad honom även säga ett par ord om SaRahas väg vidare in i tävlingen och där blev utlåtandet att Larsson har på ett korrekt sätt gjort sig förtjänt av en andra chans. Personligen föredrar dock inte Dahlman sådan slags musik och därmed också kritiserat juryns framröstning av bidraget Kizungozungo.


Han menar att gruppen SMILO eller duon Swingfly & Helena Gutarra hade platsat bättre, då deras musik mer motsvarar vad ungdomen numera föredrar att lyssna på. Weight of the World är en låt som kommer gå varm i folkets bilradio och som kommer fungera som en klubböppning vid nattklubbar i rikets stora städer. T delar inte Dahlmans åsikter om att SMILO skulle gå vidare i stället för SaRaha då bidraget Weight of the World bara är en vanlig klubblåt och har inte den minsta framtid i sammanhanget. J är mer inne på Dahlmans tankegång, men ser då hellre att René hade lämnat plats för SMILO. Men då blev de båda männen nästan osams och tvangs avbryta diskussionen om vem som egentligen var värd en representation.


Sedan Zia framförde sitt bidrag har det diskuterats livligt på kontoret om bidraget Human kanske är årets vinnarlåt. Dahlman önskar innerligt att det inte är det, men blundar å andra sidan inte för den bittra sanningen (enligt hans tycke). T är av en annan åsikt där Lindgren fortfarande står högst i rangordningen, och J ser gärna att någon av kvinnorna som hittills befinner sig i Halmstad skall få sångfågeln. Men förkunnar således att han gillar Zias låt och menar att den blir bara bättre och bättre för var gång den spelas.


Det förefaller därför råda meningsskiljaktigheter i fråga om vinnarbidrag. Om en vecka har alla årets bidrag presenterats och det blir då verkligen allvar för killarna i deras uppdrag att kunna förutse vem de tror skall vinna. Nytt för i år är att Dahlman kan spela stor roll i poängsättningen när det närmar sig final. Hans uppdrag hittills är att kritisera och kommentera grabbarnas omdömen, men det kan alltså komma att utökas. Tills vidare nöjer vi oss med hans kritik.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tj - 7 januari 2019 01:01

Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här:   http://torejesper.blogspot.com/ ...

Av tj - 6 januari 2019 01:39


          Tjenare!!Ni som ännu inte har kikat in vårt nya ställe, gör gärna det. Där fortsätter TJ andan och vi har nya saker planerade, just nu finns ännu ett nytt videoklipp ute!       https://torejesper.blogspot.com/   Ha det...

Av tj - 30 december 2018 23:45

Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...

Av tj - 29 december 2018 23:47

    http://torejesper.blogspot.com/           ...

Av tj - 25 december 2018 15:49

  Hoho! Då har det äntligen lidit mot jul och jag inser verkligen hur lite jag bloggat den här månaden och helt gått upp i en massa annat. Till exempel har jag den senaste veckan träffat flera vänner och bytt julklappar, eller har vi ätit god mat...

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards