Direktlänk till inlägg 5 augusti 2013
300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk Smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak
Peppar , efter smak
Tillbehör
gräddfil
Nybakat bröd
1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.
9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.