Direktlänk till inlägg 15 december 2010
620 g jordgubbspuré (med 10 % socker)
100 g smultron
1 st vaniljstång (gärna tahitivanilj)
825 g strösocker
16 g fruktpektin
150 g glykos
16 g citronsyra
15 g Kirschwasser (eller annan sprit)
1. Blanda socker och pektin väl så att inga klumpar bildas när det blandas med vätskan.
2. Dela vaniljstången och skarpa ur fröna. Blanda med jordgubbspurén och tillsätt glykos och smultron.
3. Koka upp och tillsätt socker/pektinblandningen under omrörning. Låt koka tills tempreaturen når 106 grader.
4. Ta upp vaniljstången och tillsätt citronsyran och spriten. Mixa med stavmixer och häll snabbt upp i en ram, cirka 1 centimeter hög eller en långpanna som kläs med silikonbehandlat bakplåtspapper.
5. Strö lite socker på ovansidan och låt stå 1 dygn innan marmeladen skärs upp i lämplig storlek, cirka 3x3 centimeter. Rulla bitarna i strösocker.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.