TJ

Alla inlägg under mars 2015

Av tj - 9 mars 2015 19:24

Grabbarna har nu fått tag i en selfiestick   

 

   

Av tj - 9 mars 2015 17:47

     

Av tj - 9 mars 2015 16:45

 

Mobilen väckte mig kl. 7.53 den här gången för jag hade nämligen bestämt mig att ta en dusch innan frukosten. Det gick betydligt lättare att äta jämfört med gårdagen. Jag valde dessutom att köra på helt friska grejer och uteslöt kaffet.

 

Sedan hann vi inte så mycket mer. Vi packade och gjorde oss i ordning. Som jag nämnt tidigare så bäddade jag och hängde upp handdukar. Även fast man bor på hotell så tycker jag man ska tänka på det. Städerskorna behöver inte slita i onödan.


På centralstationen kopplade vi av med varsin Cappuccino och tittade på en duva som strövade omkring. Sedan var det bara att bege sig till perrongen och gå på tåget till Alvesta. Jag tycker att resan hem gick mycket fortare än resan dit. Jag hann läsa ut Mari Jungstedt och reflektera över hur jag skulle lägga upp den kommande arbetsveckan.

 

I Alvesta hälsade vi på farmor som varit bilvakt åt oss. Hon ville veta allt om musikalen och vi diskuterade även lite litteratur. Pappa och hans hustru berättade också att de glömt sin Teewurst på hotellet. Alla blev ledsna!


När jag kom hem började jag kolla igenom alla inspelningar. Därefter videobloggade jag en sammanfattning som blev förvånansvärt dålig. Jag vill be om ursäkt för den dåliga videobloggen, tanken var ju god åtminstone. Att skriva om Stockholm orkade jag inte heller eftersom studierna redan hade tagit vid igen. Det är mycket med allting just nu. När man skriver skolarbeten så skriver man med huvudet, men i bloggen så gäller hjärtat och utrymmet fanns helt enkelt inte.


Den här helgen har jag laddat om mina batterier genom skönlitteratur och lite film. Det gav mig motivation och ro till att sätta mig ner och skriva ner mitt äventyr. Jag tycker å andra sidan att det är svårare att skriva om sig själv än om någon annan. I mitt eget skrivande kan jag gå utanför ramarna och behöver inte förhålla mig till något specifikt. Nåja, resan är äntligen på papper. Tack för att ni har läst min resa och tack alla som var med!

 

 

Av tj - 9 mars 2015 15:50

Tjenare på er allesammans!!


Straxt klar att gå från praktiken, väldigt trevlig dag då min lärare och mina handledare träffats och snackat om dessa veckor. När jag har Måns "Heros" i lurarna kan ju inte det bli bättre!  

Idag har också praktikens egen "Selfiestick" kommit så tar med den imorgon så får vi se vilka tokigheter det blir.

   Ska också beställa en till mig själv eftersom det passar J och mig som filmar mycket. 

För att gå över till vädret, helt fantastiskt väder idag med sol och blå himmel!!!!


Många kanske undrar hur det var på andra chansen som jag och min tjej gick på. Helt fantastiskt, inte artisterna i sig utan platserna vi hade och så himla lyxigt, hehehe! kommer lägga ut bilder idag så håll koll      

Av tj - 9 mars 2015 07:00

 

Mobilen väckte mig kl. 8.13 och jag satte mig klarvaken upp i sängen. Jag hade sovit som en stock utan några hinder. Förväntansfull klev jag ur min bädd och gjorde mig i ordning. Vi hade kommit överens om att mötas upp vid nio för att äta frukost. Frukosten serverades på en tidigare innegård och där fanns allt ni kan tänka er. Frukt, olika sorters bröd, yoghurt, pålägg, omelett, bacon och wienerbröd. Vad mer kan man begära?


Tyvärr så tillhör jag en av de som har lite svårare att äta på morgonen så någon vidare njutningsfaktor infann sig aldrig under den här dagen. Men det kanske var för jag var spänd inför musikalen. Mat var ju bara ett nödvändigt ont kändes det som. Precis innan vi skulle lämna innegården skymtade jag Ingemar Stenmark bland folkmassorna. Det är oklart om det verkligen var han, men likheterna var många. Min bordsgranne uppmärksammade det också.


Eftermiddagen framskred sedan med lite strövande i butiker. Bland annat så ville pappas hustru till bokrean och det var ju svårt att motstå. Jag hade redan köpt allt som jag skulle ha, men hittade likt förbannat ännu mer. De hade t ex Charles Dickens samlade verk i originalutgåva. En hur tjock bok som helst! Tänk om den hade fått stå i min bokhylla, men en sådan bok kan man ju inte kånka omkring på i Stockholm. Nej, det blev lite deckare i stället.

 

Avslutningsvis besökte vi Hötorgshallen, vars syfte var att inhandla Teewurst från Tyskland. Det är något som jag själv inte föredrar, men pappas familj tycker om det. På plats köpte vi också en räksallad för att få en lättare lunch på hotellrummet innan musikalen. Medan vi åt diskuterade vi våra bokinköp. Pappa var väldigt lyrisk över sin politiska bok som jag tipsat honom om i bokhandeln. Till och med hans fru var uppåt väggarna. Det är roligt när man lyckas med sina boktips. De hade aldrig fått kännedom om Broilers om inte pappa sagt att han skulle köpa den tjocka boken om svensk politik. Vilken tur att han gjorde det!


När alla var mätta och belåtna gjorde vi oss i ordning. Nu var det äntligen dags att promenera till Göta Lejon och möta upp C. Han hade jobbat hela dagen, men strålade av glädje när han såg oss. Vi gick direkt in och lämnade in våra jackor. Därefter småpratade vi i en kvart innan insläpp. Under tiden som alla människor letade efter sina platser ögnade jag igenom mitt programblad. Det var först då jag förstod vad Evita egentligen handlar om. [En kvinna från landet som beger sig till Buenos Aires för att träffa Juan Perón, en argentinsk militär och politiker. Med hjälp av honom hoppas hon kunna förverkliga sina drömmar om ett bättre liv för Argentina. När han sedan blir vald till president börjar Eva ”Evita” starta välgörenhetsprojekt samt förespråkar för kvinnors politiska engagemang.] Evas drivkraft inspirerar mig och Charlotte Perrelli gestaltade henne på ett enastående sätt.


Musikalen får fem TJ-ringar utan tvekan. Jag håller med reklamkampanjen… storslaget och helt jävla underbart! Barnen ska dessutom ha en extra stor eloge. Att vuxna kan prestera det vet vi ju, men när barn gör något liknande då sätter det sina spår.

 

Efteråt promenerade vi till Pizza Hut och summerade kvällen. Klockan var så mycket att alla restauranger hade stängt. Vi hade ingen tanke på att Stockholmarna mestadels ägnar sig åt flytande föda på lördagskvällen. Men det gjorde oss ingenting. Huvudsaken var ju att vi fick mat och den här gången beställde jag en pizza. Under tiden vi åt bjöd ett par medelåldersmän oss på alkoholrelaterad underhållning där till och med polisen satte stopp för alltihop. Ibland kan det bli lite för mycket. Jag beundrar de poliser som står ut!


Eftersom C skulle upp tidigt dagen därpå var vi tvungna att direkt följa honom till tunnelbanan. Det var ett roligt och trevligt återseende. Hade gärna haft lite mer tid, men ska man jobba så ska man. Jag vet ju själv hur det är när huvudet snurrar. Väl tillbaka på hotellrummet videobloggade jag om Evita innan lampan släcktes. I morgon skulle jag hem igen!

 

Sista delen publiceras under dagen

 

Av tj - 8 mars 2015 21:45

 

 

Veckovis öppnar J lådan för att se vad som finns i den och svarar på era frågor. Ställ din fråga genom att kommentera eller vara aktiv på sociala medier!

 

 

Av tj - 8 mars 2015 16:37

 

Så var det då dags för resan till Stockholm… äntligen! Jag hade längtat i typ tre veckors tid och inte kunnat släppa tankarna på musikalen Evita. Reklamen på tv:n marknadsförde ju hela tiden hur bra den var och jag trodde verkligen på dem.


Efter ett väldigt givande seminarium och ett avstämmande möte så åkte jag hem för att packa. Jag hann inte mer än börja förrän pappa ringde och berättade att de var på ingång. Hastigt och lustigt kastade jag i mig lunchen som mamma hade gjort i ordning så jag trodde jag skulle kräkas! Nej, jag bara skojar… jag åt den tidigare!


Tåget anlände från Malmö ungefär kl. 16.29 till Alvesta station och jag fick en fönsterplats. Därefter började den tretimmarslånga resan sin färd. Jag var förvånad över hur sakta tåget gick med tanke på att det var ett snabbtåg. Hade väl en föreställning om att det skulle gå mycket fortare. Efter några givande diskussioner med pappas hustru ägnade jag Mari Jungstedt lite uppmärksamhet. Ni kan läsa mitt omdöme om boken här!

 

Kl. 19.38 anlände tåget till Stockholms centralstation och med upprymda steg klev jag ut på perrongen. Där ute kryllade det av förväntansfulla människor som sprang om varandra. Ett föräldrapar försökte desperat att trösta sitt gråtande barn, medan ett annat par lite längre bort förmanade sin treåriga son för att den stackarn råkat spilla ut sin läsk. Det finns så mycket att titta på i Stockholm. Alla människor som lever och verkar där, alla ståtliga och utsmyckade byggnader m m. Vi har faktiskt en väldigt vacker huvudstad. Men det luktar inte så bra på alla ställen. Avgaser och sjaskiga trottoarer bl a. Jag tänker på hur jobbigt det måste vara att underhålla alla dessa gator. Ni får tycka jag är konstig, men jag ser saker som ingen annan ser och tar fäste på sådant som andra inte orkar bry sig om.


Nåväl… Nu var vi framme och gick med raska steg till Scandic Hotell. Jag hade glömt bort att vi skulle övernatta där. Hade ställt in mig på att sova över hos min bonusbror, men det insåg jag ju senare att det hade inte funkat i praktiken. Han jobbade dessutom den helgen. Ovant att bruka ordet bonusbror, men jag vet att den relationstypen finns. Det låter i alla fall mycket bättre än att skriva min pappas hustrus son. Vi kan kalla honom C i den här texten hädanefter. Jag hoppas han har överseende med det, och om inte… förlåt!


Jag fick ett eget hotellrum som dessutom låg en bit bort ifrån de andras. Det var som jag nämnt tidigare en väldigt spännande upplevelse. Man känner ju sig som en stjärna på något vis. Jag vågade emellertid knappt röra något därinne. På det sättet var jag nog en väldigt egendomlig hotellgäst. Jag bäddade sängen när jag gick upp och var noga med handdukarna när jag lämnade toaletten. Det jag ångrar var att jag inte tackade för deras gästvänlighet genom att skriva ett litet brev, men det hade kanske varit överdrivet!

 

Kvällen avslutades med en promenad i Kungsträdgården och middag på Pizza Hut. De andra brukar alltid äta där när de är i Stockholm. Jag valde ett vegetariskt alternativ, en sorts pastagratäng med champinjoner som fick fyra TJ-ringar. Trots att middagen var mäktig tog jag lite glass till efterrätt. Om jag inte hade varit så mätt hade det nog smakat bättre. Innan vi begav oss därifrån så var jag tvungen att lätta på blåsan och det var på vägen ut jag kom i kontakt med de där ögonen. Jag blev alldeles paff och stod handfallen i dörröppningen. Resten är suddigt men jag vet att vi log mot varandra och sen var allt över! Ögonen hade försvunnit.


Innan jag gick och lade mig visade jag er mitt hotellrum i ett slags videoblogg. Hann till och med läsa ett par sidor. Innan jag släckte reflekterade jag hur dagen framskridit. Dessvärre tänkte jag alltjämt på mötet och allt arbete som väntade på mig därhemma. I stället valde jag att fokusera på morgondagen. Då skulle jag äntligen få se henne… Charlotte Perrelli som Evita!

 

Fortsättning följer...

 

Av tj - 8 mars 2015 12:15

Tjenare T här

Tänkte påminna er alla om fototävling. När ni skickar ert naturfoto till vår Hotmail.. tj.bloggplatsen@Hotmail.se så skriv gärna en kommentar att ni gjort de så vi kan kontakta er eller svara på kommentaren om vi inte får in bilden.. nu börjar slutet närma sig så skicka in en tagen naturbild allesammans ?


 

In other languages

Kontakta oss.

    

Om oss!

   

Hej alla läsare!

 

Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!

 

För mer info:

T's ord och bilder

Väntande text

 

Uppdateringar från J

Uppdaterad 25 oktober:

 

Månadens bilder!

 




 

Sociala medier

                

Media

              

Tips

     

Tävlingar

      

Övrigt

       

Regler för bloggen

      

Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.

Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.

  

Klicka här

Er hörna

     

Kommentera, möt och diskutera bloggen med andra läsare och oss.

 

Gör ditt inlägg direkt

Undrar ni något?

    

Missat något av det nya ?

J´s författarskap


Vilka länder besöker oss?

free counters

Läsvärda bloggar

Arkiv

Kategorier


Skapa flashcards