Direktlänk till inlägg 30 maj 2012
Omelett
5 st ägg
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk, 3 %
2 krm salt
ett par varv på vitpepparkvarnen
smör till formen
Svampstuvning
1 l färska kantareller, rensade
2+2 msk smör
5 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
Till servering
sallad
1. Omelett
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm med höga kanter.
3. Dela äggen, vispa vitorna till hårt skum.
4. Vispa gulor, vetemjöl, mjölk och kryddor i en annan bunke.
5. Vänd ner vitorna med stora tag så smeten blir luftig.
6. Häll smeten i formen. Grädda omeletten 20–30 minuter längst ner i ugnen, tills den stannat och fått fin färg.
7. Svampstuvning
Dela svamparna i bitar om de är stora. Fräs dem i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar »knäppa«.
8. Koka ihop grädden, se upp så det inte kokar över eller bränner vid, tills den börjar tjockna och nästan »spricker«. Ungefär halva mängden ska återstå. Häll grädden över svampen, sjud till lagom stuvningskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
9. Lägg upp portionsbitar av omeletten på tallrikar och fördela svampstuvningen över. Servera med blandad sallad.
Vi har flyttat till ny domän. Nya inlägg ser ni här: http://torejesper.blogspot.com/ ...
Så närmar vi oss midnatt och årets sista dag är kommen. Det har verkligen varit ett mycket händelserikt år på många sätt vilket jag redan skrivit om i det förra inlägget. Jag tänkte därför ta tillfället i akt att tacka för alla de här åren på bloggpl...
http://torejesper.blogspot.com/ ...
Hej alla läsare!
Varmt välkomna till TJ-bloggen, som utöver dagliga inlägg producerar videoklipp, musik, bilder och mycket annat!
----------------
Welcome to the TJ Blog, in addition to daily posts, we produces videos, music, photos and more!
Väntande text
Läs om hur du kommenterar, ställer frågor eller lämnar åsikter.
Vad vi accepterar eller annat som handlar om bilder och filmer.